Intervju

Intervju za Hayat tv

https://hayat.ba/institut-za-istrazivanje-genocida-kanada-reagovao-stiglo-novo-ime-za-nasljednika-valentina-inzka/366924/
Džozef Ingram (Joseph) kandidat je, ispred Kanade, za novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.
Kanadski ambasador i specijalni predstavnik pri Ujedinjenim nacijama, Robert Rae uputio je pismo ambasadorima Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira i preporučio ga ovu dužnost. Ingram je službovao u Bosni i Hercegovini početkom 2000-ih. Bio je direktor Svjetske banke.
Institut za istraživanje genocida Kanada je početkom januara ove godine poslao pismo premijeru Kanade u kome se izražava zabrinutost u vezi s njemačkom nominacijom Christiana Schmidta za funkciju visokog predstavnika Bosne i Hercegovine. Institut za istraživanje genocida Kanada je dobio odgovor iz ofisa premijera Kanade Justin Trudeau na navedeno  pismo u kome se izmeÄ‘u ostalog kaže: ” PotvrÄ‘ujemo prijem vašeg pisma od 5. januara 2021. godine. Hvala vam na pisanju. Možete biti sigurni da su vaše konstatacije i navodi vrlo pažljivo razmotreni. U tom smislu vaše pismo smo proslijedili uvaženom Marc Garneau, ministru vanjskih poslova Kanade, radi njegove informacije, razmatranja i djelovanja po ovom pitanju”.  
http://instituteforgenocide.org/?p=17092&lang=bs

smrtovnice osmrtnicama ba

Vijesti: