Intervju

U današnjoj emisiji "7 Plus” Hayat TV

U današnjoj emisiji "7 Plus” Hayat TV

Ramić je upozorio kako kontinuirana antibosanska koalicija već godinama djeluje u, ali i van Bosne i Hercegovine, čiji su glavni sponzori susjedne zemlje. Ambasadori Bosne i Hercegovine u Kanadi i SAD-u su se pridružili toj koaliciji i svojom antibosanskom politikom doprinose da se ideje separatista u BiH uspiju realizovati i prikazati kao legalni zahtjevi bosanskih Srba i Hrvata. Mi smo se tome suprotstavili , posebno u Kanadi gdje imamo uspjeha, jer je Kanada stala u zaštitu naše zemlje, posebno u oblasti kulture sjećanja. Što se tiče trećeg entiteta, nema ništa od toga. Takve stvari neće dozvoliti ni meÄ‘unarodna politika. Što se tiče RS-a, mislim da je Dodiku jasno da je kontinuitet njegovog puta odlazak sa političke scene – naveo je Ramić.
Ramić smatra kako je ÄŒović propustio šansu da se priključio bosanskoj kolaciji i da zajedno sa subjektima učestvuje u jačanju Bosne i Hercegovine. On se priključio antibosanskoj kolaciji i ta stvar je završena. Jasno je da je izborni zakon samo paravan za treći entitet. Ne vidim mogućnost da kroz nastavak antibosanskog djelovanja utiče na izborni proces. Dodikova politika je totalni promašaj i uskoro će biti van političkih procesa. Svojim djelovanjem Dodik nanosi štetu svom narodu u BiH, isto to radi i Dragan ÄŒović. Bosanski Srbi i bosasnki Hrvati su dio bosanske nacije i treba da budu svjesni da je njihova jedina domovina Bosna i Hercegovina sa Sarajevom kao glavnim gradom. Što prije to shvate i otarase se svojih lidera, bit će im puno bolje. Ideja Bosne je široka i u njoj ima mjesta za svakog – naglasio je Ramić.
O izbornom zakonu, trećem entitetu, neustavnim aktivnostima vlasti u RS-u u našoj emisiji ‘7 Plus’ Hayat TV-a razgovarali smo sa akademikom Suadom Kurtćehajićem, predsjednik Bosanske akademije nauka i umjetnosti Kulin ban i doktorom Emirom Ramićem, direktorom Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Vijesti: