Intervju

Za Vijesti u 7 Hayat TV

Za Vijesti u 7 Hayat TV

O dvije krivične prijave Instituta za istraživanje genocida Kanada protiv Milorada Dodika Tužilaštvu BiH za negiranje genocida u BiH i negiranje države BiH.
O odgovoru visokog predstavnika u BiH Institutu za istraživanje genocida Kanada u vezi pozivanja presuđenih ratnih zločinaca na obilježavanju Dana općine Srebrenica od strane aktuelnog načelnika Srebrenice, inače negatora genocida u BiH.
O zadnjim potezima visokog predstavnika u BiH, koji doprinose jačanju države BiH i koji su veoma dobro primljeni u Sjevernoj Americi.
O javnom pozivu Instituta za istraživanje genocida Kanada visokom predstavniku u BiH da suspendira Milorada Dodika iz svih političkih procesa, poziva koji je veoma dobro primljen u Sjevernoj Americi i bosanskohercegovačkoj dijaspori.
O Dodikovom kontinuitetu realizacije radikalnih, ratnih  ciljeva političkog, policijskog i vojnog establišmenta entireta RS koji su presuÄ‘eni za genocid u BiH.
O opasnoj Dodikovoj proruskoj politici koja u uslovima ruske agresije na Ukrajinu postaje opasnost ne samo za stabilnost BiH, već i regiona i Evrope.
O aktivnostima Instituta za istraživanje genocida Kanada u slučaju da visoki predstavnik u BiH ne suspendira Dodika iz političkih procesa.
/E.R./

Vijesti: