Intervju

Direktor Instituta za istraživanje genocida iz Kanade poziva da se zagrebačkom gradonačelniku oduzme titula počasnog Sarajlije

Direktor Instituta za istraživanje genocida iz Kanade poziva da se zagrebačkom gradonačelniku oduzme titula počasnog Sarajlije, zbog njegove izjave da bi Hrvati u BiH trebali imati svoj, treći entitet. - To je uvredljivo za sve žrtve agresije na BiH i napad je na cjelovitost zemlje i neprijateljsko uplitanje u unutarnje stvari, drži Emir Ramić

'Oduzmite Bandiću titulu počasnoga građanina Sarajeva'

Ako je vjerovati navodima Instituta za istraživanje genocida (IGC)  iz Kanade, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću trebalo bi oduzeti titulu počasnog graÄ‘anina Sarajeva, glavnog grada BiH.

On je to, kako piše Klix.ba, "zaslužio" nedavnom izjavom kako bi Hrvati trebali dobiti svoj entitet unutar BiH.

- Bandićevu izjavu smatramo neprihvatljivom i uvredljivom za žrtve agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim graÄ‘anima. Njegova podrška osnivanju trećeg entiteta u BiH koji bi, kaže, Hrvatima omogućio ravnopravniju ulogu u BiH, žrtve i svjedoci agresije i genocida u BiH, ali i mnogi prijatelji te zemlje u Kanadi i SAD-u doživljavju kao atak na suverenitet, teritorijalni integritet, nezavisnost i jedinstvo države - upozorava direktor IGC-a Emir Ramić i poručuje da je Bandićev komentar "neprijateljsko uplitanje u unutarnje stvari BiH".

Zbog toga on traži da se poništi odluku o proglašenju Milana Bandića počasnim graÄ‘aninom grada Sarajeva, prenosi Klix.ba.

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/oduzmite-bandicu-titulu-pocasnoga-gradanina-sarajeva-926434

smrtovnice osmrtnicama ba

smrtovnice osmrtnicama ba

Vijesti: