Intervju

Nedolazak Vučića u Sarajevo jasno govori o njegovim namjerama prema BiH

Nedolazak Vučića u Sarajevo jasno govori o njegovim namjerama prema BiH

 

Objavljeno 14.06.2014 u 12:36

 

Nedolazak Vučića u Sarajevo jasno govori o njegovim namjerama prema Bosni i Hercegovini i njenim građanima, ali i prema istini i pravdi -saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida iz Kanade (IGC), povodom izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića da neće doći na obilježavanje 100. godina od početka Prvog svjetskog rata, 28. juna u Sarajevo.

 

 

Vučić je izjavio da "ne može da stoji pored 'table gdje se govori o srpskom fašističkom agresoru''.

 

Iz IGC-a kažu da je ploča na Vijećnici jasna opomena čovjeku i civlizaciji da ne zaborave, da pamte i da opominju. Akcentiraju da je to imperativ bosanskohercegovačke, ali i evropske i svijetske budućnosti.

 

Ono što piše na ploči, navodi se u saopćenju IGC-a, govori o največim zločinima poslije holokausta u Evropi, zločinima agresiji i genocidu u BiH, govori o kulturocidu, govori o rušiteljima Sarajeva i ubicima sarajevske djece.

 

'Žrtve i svjedoci agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim graÄ‘anima poručuju srbijanskom premijeru da ne pristaju na zaborav. Jer zaboraviti agresiju i genocid znači izložiti se novoj agresiji i genocidu. Žrtve i svjedoci agresije i genocida ostaju u odbrani Sarajeva i BiH, suprotstavljajući se projektima revizije bh. prošlosti koji od žrtava i svjedoka agresije i genocida hoće napraviti ljude bez pamćenja i dostojanstva, koji umjesto istine prizivaju laž, a umjesto pravde krivdu', istaknuto je saopćenju IGC-a te dodaje da se iskreni bh. patrioti više nikada neće sakrivati od sebe i svoje historije zbog velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalističkih projekata.

 

IGC poručuje bošnjačkom političkom establišmentu da se "okani gubitničke ideologije, da jednostavno realizuje presudu za genocid iz 2007. godine kojom je jasno označena vojska i policija manjeg bosanskohercegovačkog entiteta kao izvršilac genocida".

 

Fena

 

 

http://www.mojevijesti.ba/novost/192738/Nedolazak-Vucica-u-Sarajevo-jasno-govori-o-njegovim-namjerama-prema-BiH-

 

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=52522

 

http://www.klix.ba/vijesti/bih/igc-vucicev-nedolazak-u-sarajevo-govori-o-njegovim-namjerama-prema-bih/140613146

 

http://instituteforgenocide.org/?p=8094

smrtovnice osmrtnicama ba

Vijesti: