Naučna istraživanja

Agresija Srbije na BiH u miru

Agresija Srbije na BiH u miru

 

Na tkz. Optuznici u slucaju Dobrovoljacka nalazi se 19 ljudi optuženih za 2. i 3. maj 1992. godine. Interpol je odbio te potjernice objaviti kao crvene. MeÄ‘utim, Beograd koristi difuzne za koje ne treba suglasnost Interpola. Ako je BiH stalo do patriota koji su branili cast drzave I njene hiljadugodisnje tradicije onda ona  treba sjesti s komesarom Europske unije za sigurnost i predstavnicima Interpola te im jednostavno obrazložiti da je za Srbiju svako ko je branio BiH zločinac.

Sto hitnije treba alarmirati Europsku komisiju i upoznati zemlje članice EU s time da se radi o tjeraliicama koje služe za destabilizaciju države BiH i koje su namijenjene teroriziranju bosanskohercegovackih graÄ‘ana. Cilj je i da graÄ‘ani BiH potpuno izgube povjerenje u svoju državu i njenu mogućnost da ih zaštiti.

Ovo je specijalni metod rata, koji Srbija koristi u miru. BiH priznaje sve sudove, i meÄ‘unarodne, i Haški tribunal. Pa, zar sama činjenica da su sudovi u Londonu i Beču utvrdili da se radi o falsifikatima Beograda ne govori dovoljno meÄ‘unarodnoj zajednici da zaustavi Beograd? Divjak i Ganic su osloboÄ‘eni, ali svi ostali koji su na srbijanskoj listi i dalje mogu biti hapšeni po svijetu.

Ne radi se o zaštiti nekoga ko je počinio zločin, nego da se spriječi agresiju koju Srbija i dalje vrši u miru.


Pitamo bosanskohercegovacku vladu zašto ništa ne čini, hoće li i kada  nešto učiniti da država BiH zaštiti svoje graÄ‘ane.

Vijesti: