Naučna istraživanja

Biskup Rimokatoličke crkve u Banja Luci, monsinjor Franjo Komarica, primio je ¨Orden časti

 

Biskup Rimokatoličke crkve u Banja Luci, monsinjor Franjo Komarica, primio je ¨Orden časti¨ (časti?!) Republike srpske.  Odluka zločinačke tvorevine Republike srpske da odlikuje najviše hijerarhijski rangiranog predstavnika Rima u svojem glavnom gradu Banja Luci, je potpuno utemeljena - kao što je potpuno utemeljena i odluka biskupa Komarice da to odlikovanje primi.  Obje strane to odlično znaju; nema dvojbi niti na strani davaoca, niti na strani primaoca ordena, da je taj orden zaslužen, to jest, da je Rimokatolička crkva imala ogromnu, nezaobilaznu ulogu u stvaranju Republike srpske.  Šta je značenje tog akta?  Ono je višestrano, ali je braniteljima Republike Bosne i Hercegovine najvažnije to da je to još jedno, ovaj puta otvoreno, obostrano priznanje i dokaz o čvrstini, kontinuitetu i beskrupuloznosti zločinačkog 'Srpsko-hrvatskog pakta' i svih njegovih učesnika – u koje se ubrajaju kako svjetovni tako i vjerski organizmi - protiv države i odanih graÄ‘ana Republike Bosne i Hercegovine i njenog bošnjačkog naroda.   

 

U decembru 2011. je objavljeno i to da je novoimenovana Ministrica inozemnih poslova Republike Hrvatske, Vesna Pusić, najavila ukidanje tužbe Republike Hrvatske protiv SRJ (Srbije i Crne gore) odn. njene pravne nasljednice Republike Srbije na Internacionalnom sudu pravde u Den Haagu.  I to je jedna vrsta nagrade odn. simbolično gledajući, jedna vrsta ¨ordena¨ Republike Hrvatske dodijeljenog Republici Srbiji – kao što je Republika Srbija nagraÄ‘ivala i nagradila Republiku Hrvatsku svojim odbijanjem da je tuži za pogrom srpskog naroda iz Hrvatske tokom augusta 1995.  Tu odluku ministrice Pusić treba posebno komentirati, ali za sada je dovoljno spomenuti da je i ona sličan dokaz i priznanje kao i u slučaju biskupa Komarice, o čvrstini, kontinuitetu i beskrupuloznosti zločinačkog S-H pakta, kojemu, kao što dodjela ovog ordena direktno poručuje, pored, pa i iznad (!), svjetovnih organizama, na čelu stoje institucije Teokracije, Rimokatolička crkva i Srpska pravoslavna crkva, zagrljene u zločinu. 

 

Vrhunac cinizma biskupa Rimokatoličke crkve, monsinjora Komarice, je u tome što on zna da je na Internacionalnom sudu pravde, 26.2.2007., Republici srpskoj presuÄ‘eno za genocid nad Bošnjacima, što je po definiciji najgori zločin protiv čovječnosti, a svoje prihvaćanje ¨Ordena časti¨ biskup pravda svojom ¨ÄovječnošÄ‡u¨, kako je 'Dnevni avaz' prenio njegove riječi, citat: ¨Treba biti i ostati čovjek¨.  

 

Spomenuti treba i to da je najviše rangirani predstavnik IZ BiH u Banja Luci, banjalučki muftija Edhem ef. ÄŒamdžić, kojemu, kao i njegovoj Zajednici, ¨nije maslo za Ramazana¨, imao preostala ¨dva prsta obraza¨ da taj četnički ¨Orden časti¨ odbije.         

Vijesti: