Naučna istraživanja

“I N F O R M A C I J A o tajnom državnom procesu

Postovani dr. Emir Ramic

Visoko cijenimo vaš ukupan rad, a ovim putem želimo da vam se zahvalimo za vaše saopštenje na portalu Vijesti.ba 26.07.2019/08:2 BiH-Saopštenje IGK

pod naslovom "Brkićeva posjeta zločincu Stojiću je udar na mir, pravdu i istinu”. (https://vijesti.ba/clanak/455577/brkiceva-posjeta-zlocincu-stojicu-je-udar-na-mir-pravdu-i-istinu)

Suštinski detalji vašeg saopštenja (činjenice o agresiji prema presudi Haškog tribunala) se podudaraju sa osnovama naših aktivnosti i nastojanju da ukažemo na ratni plijen Republike Hrvatske, koja je Pomorskim zakonikom (1994. i 2004. godine) proglasila svoj suverenitet na pomorskom teritoriju i obali kopna koji pripadaju Bosni i Hercegovini, odnosno pripojila teritoriju Bosne I Hercegovine.

Za bolje razumijevanje osnova našeg rada i navedenog problema, u prilogu je dokument:

“I N F O R M A C I J A o tajnom državnom procesu koji je uspostavljen za vrijeme rata tačnije 02. februara 1994. godine kada je Republika Hrvatska istovremeno sa usvajanjem Pomorskog zakonika proglasila svoj suverenitet na pomorskom teritoriju Republike Bosne i Hercegovine”.

Uz to dostavljamo vam link javnog istupa predsjednika Društva: http://ba.n1info.com/English/NEWS/a358844/Head-of-Bosnia-s-Marine-Society-Croatia-claimed-part-of-Bosnia-s-territory.html .

 
O navedenim problemima informisali smo: Evropsku komisiju, Vijeće EU, Parlament EU, poslanike RH u Parlamentu EU (11),  Generalnog sekretara UN, OHR i sve ambasade zemalja Upravnog odbora PIC-a za provedbu Deytonskog sporazuma…Predsjedništvo BiH, aktuelni  saziv redovno informišemo o svemu.

Od zvaničnika Hrvatske Jandrokovića, njegovih zamjenika, Predsjednice Grabar-Kitarović, Plenkovića, Bože Ljubića smo tražili da promjene Pomorski zakonik.

Do sada nismo uspjeli pokrenuti naše političare u jedinstvenom napstupu da se ovi problem riješe, a mešunarodni zvaičnici očigledno to čekaju.

Ovi problem nisu direktno vezani za genocide i vase osnovne aktivnosti, a ako prepoznate vase interese mi smo otvoreni za sardnju.

 Srdačan pozdrav iz Sarajeva,

dr.sc. Izet Bajrambašić, predsjednik Društva

 
O Pomorskom društvu

Udruženje Pomorsko društvo u Bosni i Hercegovini je osnovano 2007. godine, s ciljem očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, te ostvarenje svih njenih prava u Jadranskom moru i pomorstvu općenito, koja joj pripadaju.

Prema Statutu Društvo ima Skupštinu, Upravni odbor, predsjednika i sekretara Društva; upisano je u Registar udruženja Ministarstva pravde BiH pod br. RU-648/07; sjedište Društva je u Sarajevu. (naša web site će uskoro biti dostupna)

Vijesti: