Naučna istraživanja

Savjeta potpredsjednika bh. entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda.

BOSNA I HERCEGOVINA

REPUBLIKA SRPSKA

KABINET POTPREDSJEDNIKA 

Bana Milosavljevića br. 4, Banja Luka, Tel. +++387 51 360 225,

Fax +++387 51 247 760, Email: potpredsjednik@predsjednikrs.net 

 

Broj: 35-30/19

Banja Luka, 15.10.2019. godine

 

N/R Prof. dr. Emir Ramić

 

PREDMET: Pozivnica

 

Poštovani gospodine Ramić,

 

ÄŒast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas da budete član Savjeta potpredsjednika bh. entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda.

 

Savjet će činiti eminentni profesori, naučnici i stručnjaci iz različitih oblasti iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

Zadaci i ciljevi Savjeta su praćenje stanja, položaja i ostvarivanja prava Bošnjaka u bh. entitetu RS u skladu sa Ustavom i zakonima, zauzimanje stavova i predlaganje mjera za djelovanje, s ciljem unapreÄ‘enja statusa i položaja Bošnjaka u ovom entitetu.

 

Savjet će raditi na afirmaciji pripadnosti državi Bosni i Hercegovini i njegovanju bosanskog jezika, te na afirmaciji kulturnih i tradicionalnih vrijednosti Bošnjaka u ovom entitetu. TakoÄ‘er, Savjet će se baviti analizom stanja i prijedlozima mjera za ekonomsko osnaživanje bošnjačkih zajednica i pružanjem pravne i savjetodavne pomoći za ostvarivanje prava na prostoru bh. entiteta RS

 

S obzirom na ustavne nadležnosti potpredsjednika, Savjet će biti neformalno tijelo, koje će davati savjete i pružati podršku potpredsjedniku bh. entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda, s ciljem unapreÄ‘enje života Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

 

Molimo Vas da nam potvrdite Vaše prisustvo konstituirajućoj sjednici Savjeta, koja će se održati 22. oktobra 2019. godine, u 14:00 sati, u Banjoj Luci(sala Vijeća naroda RS, Vuka Karadžića 4)

 

Vaše prisustvo možete potvrditi na e-mail: potpredsjednikrs@gmail.com i na brojeve telefona: 051 360 225 i 066 004 791

 

S poštovanjem

 

Potpredsjednik bh. entiteta RS

Mr. sci. Ramiz Salkić s.r. 

Vijesti: