Naučna istraživanja

Sjećaš li se “Dobrovoljačke"? Da se nikada ne zaboravi “Dobrovoljačka".

Sjećaš li se “Dobrovoljačke"? Da se nikada ne zaboravi “Dobrovoljačka". Sve dok se oni negiraju istinu o “Dobrovoljačkoj"mi ćemo ih tući naučnom, historijskom i sudskom istinom.
Dobrovoljačka je jedan od nabinijih dokaza agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu
Jasan je stav Haškog tribunala o tome da je konvoj JNA bio legitimni vojni cilj te da je napad na njega bio zakonit. Tu činjenicu su utvrdili Janet Manuell i Aleksandar Kontić utvrdili, pregledom predmeta u jedinici Pravila puta Rimskog Sporazuma u Haškom tribunalu, da, po meÄ‘unarodnim standardima, ne postoji osnovana sumnja protiv bilo kojeg bosanskog branitelja glavnog grada u „Dobrovoljačkoj“. Sve o nepostojanju krivičnog slučaja „Dobrovoljačka“,Haški tribunal je uredno dostavio na uvid entitetu RS jos 8. maja 2003. god. Unatoč svemu tome, Tužiteljstvo BiH iznova je podiglo optužnicu protiv branitelja grada u vezi sa „Dobrovoljačkom“. Milutin Kukanjac je uredno izjavio: „ÄŒinjenica je da je poginulo šest ljudi (JNA). Kažu mi da je poginulo 199 ljudi. Ja sam maltene toliko imao u koloni, to su strašne stvari, to je propaganda“. 
Po prvi put u historiji, oni koji su najodgovorniji za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu, za genocid, za masovne zločine, su odgovarali pred Haškim tribunalom, a Srbija je proglašena odgovornom za nesprečavanje genocida pred MeÄ‘unarodnim sudom pravde. Nasa spremnost da branimo BiH i istina koja je utvrÄ‘ena pred Haškm tribunalom, odnosno kazne koje je Haški tribunal izrekao - to su dvije činjenice koje su jako bitne za ukupnu budućnost Bosne i Hercegovine. Svako onaj koji atakuje na istinu i pravdu o agresiji i genocidu na Bosnu i Hercegovinu će naići na žestok otpor nas koji smo spremni da branimo Bosnu i Hercegovinu, prije svega upotrebom sudskih, naucnih i historijskih cinjenica o agresiji i genocidu.
IGK

Vijesti: