Podrške plemenitih

Plemeniti govore

Esad Kopić Osmanović
Bosna i Hercegovina je "nesretna država" zbog okruženja, zbog unutrašnjih neprijatelja, ali i zbog političara i svih onih koji su preko noći izdali žrtvu ŠEHIDA I NAJMILIJIH!
No, historija Bosne i Hercegovine je poput našeg DINA I IMANA, uvijek na ispitu kod Svevišnjeg, a On zna zašto i do kada.
On nas uči i sprema nas za najbolje, InšAllah.
Ništa nije slučajno, pa ni to što si ti odabran da preživi, jer ko bi sad ovo pisao i činio bolje od tebe!?
Da se ne udaljim od teme, da holokaust i stalni GENOCIDI nad Muslimanima-Bošnjacima bi trebala biti i zajednička ISTINA!
ALI, hajmo ovaj dio prećutati i poželjeti više razuma, poštovanja i ravnopravnosti širom svijeta.
Hvala Emir Ramic

Emina Catic
Ramic Emir, Sacir Filandra i Smail Cekic  su nasi heroji

Mensur Pudic
Drago mi je što sam dio meÄ‘unarodnog ekspertskog tima Instituta za istraživanje genocida u Kanadi. Imat ću priliku predstavljati Bosance i bosanske Amerikance i razgovarati o bosanskom genocidu i ljudskim pravima. Znači mi nešto posebno kad sam kao dijete pobjegao iz rata i sada imam priliku podijeliti svoju priču iz djetinjstva.
I am delighted to be part of International Expert Team of the Institute for Research of Genocide Canada. I will have the opportunity to represent Bosnians and Bosnian Americans and discuss Bosnian genocide and human rights. It means something to me especially when I escaped war as a child and now I have the opportunity to share my childhood story.

21. januar - Lincoln Aleksander Dan
Više puta sam se susretao sa ovim velikim čovjekom i učio od njega kako se treba poštovati drugo i drugačije, kako se treba boriti za ljudska prava i slobode, za istinu i pravdu. Lincoln Aleksander Dan se održava svakog 21. januara u čast jedne od najistaknutijih ličnosti Hamiltona. Lincoln je bio prvi član Crnaca u parlamentu Kanade (1968), ministar u vladi Kanade (1979) i o Generalni-guverner Ontaria (1985). Veliki je bio borac za jednakost meÄ‘u svim ljudima. Umro je 2012. godine.
January 21 Lincoln Alexander Day
I have met this great man many times and learned from him how to respect the other and the different, how to fight for human rights and freedoms, for truth and justice. Lincoln Alexander Day is a national day of recognition held every Jan. 21 to honour one of Hamilton’s most historic and distinguished figures. The Hamiltonian was the first Black member of Parliament (1968), a cabinet minister (1979), and Ontario’s lieutenant-governor (1985), and a champion of equality and excellence his entire life, before he died in 2012.
/E.R./


Osmrtnicama ba

Vijesti: