Podrške plemenitih

Arman Sehalic

Gospodine Ramicu,

Htjeo bi se Vama obratiti jer ste Vi jedini covjek kojem se u Kanadi neko moze obratiti po ovom pitanju. Zatim, Vi ste u mojim ocima jedina osoba koja se zrtvuje da Kanadski drzavljani saznaju istinu o Bosni i Hercegovini, zatim jedini u Kanadi koji se bori za nove rezolucije u Kanadskom parlamentu.

Mozda ste pogledali Vijesti iz poznate medijske kuce CTV koje su emitovane u 17:00 sati zatim zasigurno ce te vijesti biti re-emitirane. Rijec je o danasnjem danu i emitiranju vijesti iz Srebrenice.
Kad sam vidjeo da se emitira vijest o Srebrenici bio sam zaista pozitivno iznenadjen nakon istorijskih cinjenica koje ovdje ne zelim isticati, te cinjenice su veoma poznate Vama.

Medjutim nakon video zapisa sa natpisom -Massacre in Srebrenica- gdje se nigdje ne spominje Genocid, u program se ukljucuje bivsi Kanadski Konzul za bivsu Jugoslaviju James Bisett.

Da nebi bilo netacnog tumacenja sa moje strane, zamolio bih Vas da pogledate taj isjecak danasnjih vijesti ako budete u situaciji.

Jedno cu samo reci, taj doticni gospodin je ne samo skrenuo krivicu na pokretace rata, po njegovim rijecima Muslimanima i Amerikancima jer su nakon izgubljenog referenduma za nezavisnost, objabili nezavisnu Drzavu gdje Bosanski Srbi nisu zeljeli da zive jer bi vecinski Muslimanski narod bio vlada te zatim bio uveden serijatki zakon i stim krivicu za Srebrenicu i rat dodjeljuje Bosanskim Muslimanima i Amerikancima.

Dali se ovako nesto moze ili smije dopustiti!
Dali je za akceptirati da takvi ispadi budu objavljeni na dan stradanja Srebrenicana u Kanadi.
Dali mi Bosnjaci koji smo pretrpljeli nasu tesku sudbinu moramo da slusamo tu nepravdu objavljenu od visokih Kanadskih funkcionera.

Zamolio bih Vas da razmotrite ovu veoma vaznu stvar, jer se i nakon 17 godina nepravda i laz siri na najveca vrata Kanade!

S postovanjem,

Arman Sehalic

Vijesti: