Recenzije

Sanja Drnovšek ambasador istine o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini i ambasador Ideje Bosne i Bosanskog duha

 

Sanja Drnovšek ambasador istine o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini i ambasador Ideje Bosne i Bosanskog duha

 

Sanja Drnovšek, humanista, naučno-istraživački radnik, advokat  je svojim radom doprinijela da svijet bolje sazna istinu o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad njenim graÄ‘anima. Ono što je mene najviše fasciniralo i što je bitno za sviju nas jeste Sanjin istrajni rad da naša djeca i uopšte sva djeca u svijetu bolje saznaju kako za ratnu patnju Bosne i Hercegovine kroz agresiju i genocid, ali i da saznaju ljepote Ideje Bosne i Bosanskog duha, tog fenomenalnog bosanskohercegovačkog odgovora za budućnost čovjeka i civilizacije koja je jedino moguća u prihvatanju, poštovanju, priznavanju i tolerisanju drugog i drugačijeg kao najvažnijeg mota ljudske egzistencije i progresa. U tom svom radu Sanja dotiće društvene nepravde pozivnjem svakog pojedinaca da aktivno učestvuje u društvenim tokovima, uz obrazovanje i poštenje kao neophodne podloge za takva djelovanja.

 

Polazeći od svoga glavnog mota u naučno-istraživačkom radu, da istina nikada ne zastarijeva, Sanja upotrebom ljudskih veza iz različitih etničkih grupa na zajedničkom, humanom cilju je zapravo najbolji ambasador istine o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini i najbolji ambasador Ideje Bosne i Bosanskog duha na kojima se zasniva ne samo bitisanje i bitnost Evropske Unije, već i Svijeta.

 

Energiju za svoj veličanstveni moto Sanja crpi pored članova svoje najuže familije i od oca Mesnura, historičara, pisca, antifašiste i konclogoraša, i majke Šefike, takodje učesnik NOB-a, kao i sestra Selena, direktorice Bosanske biblioteke u ÄŒikagu.

 

Sanji Drnovšek želim svako dobro u njenom budućem radu, tako bitnom za sve  prijatelje istine i pravde u svijetu.

 

Hamilton, 10. 04. 2013.

 

Profesor Emir Ramić

Direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada

 

 

 

Osmrtnice

Vijesti: