Vijesti

IGK: Pamtimo - Genocidnu vojsku RS: 12. maj, dan srpskih zločinaca

IGK: Pamtimo - Genocidnu vojsku RS: 12. maj, dan srpskih zločinaca
Kada neko kaže: "Uništićemo vas kao narod" ili "Jedan narod bi mogao nestati" - on je već započeo akt genocida. Oni koji ne posvete pravu pažnju velikosrbijanskom nacionalizmu, uvijek stradaju od njega. Ne smijemo nikako zaboraviti 12. maj dan kada je prije 28 godine osnovana je Vojska Republike Srpske. Ovaj datum trebamo pamtiti kao dan osnivanja najmonstruoznije vojne sile u modernoj povijesti svijeta, jedine vojske u Evropi poslije Drugog svjetskog rata kojoj su oba meÄ‘unarodna suda u Hagu presudili za genocid.
Preživjelim zločincima iz reda srpskog naroda i njegove genocidne vojske danas se žuri u zaokruživanju onoga što su agresijom okupirali. Samo im treba priznanje da je to "srpska zemlja". Ali, tu nastaje žarište. Postoji Presuda suda u Hagu iz 2007. godine u kojoj se vojska i policija entiteta RS optužuju za genocid. To nam kazuje da je sud u Hagu na osnovu istrage presudio da se radi o genocidu. I tu je nastao veliki problem za srbijansko-srpsku osvajačku politiku u BiH. Ono što se naziva entitet RS, ustvari, djelo je genocida, a civilizirani svijet nikada neće priznati djelo genocida kao samostalnu državu. Otud ide negiranje zločina, odbijanje suočavanja sa onim što je "u ime srpstva" učinjeno i nespremnost da se preuzme odgovornost za počinjene zločine. To sve ukazuje na kukavičluk zločinačke vojske RS i njenih političkih lidera koji su huškali na zločine. Oni su kukavice i bolesnici koji trebaju odgovarati za zločine koje su počinili. Osnov te bolesti ili njihovog pada u barbarstvo je nemoral i poricanje svetosti života. Samo čovjek bez moralne dimenzije u sebi može slaviti zločine nad nedužnim ljudima. Stoga moramo biti oprezni dok se te kreature motaju svuda oko nas.
Vojska RS je vojni kreator i izvršilac najvećeg projekta zla u Evropi poslije Drugog svjetskog rata koji podrazumijeva uništenje BiH kao države. Danas ne postoji više nijedan slučaj u Evropi da je jedna država i jedan narod pred stalnom genocidnom prijetnjom od prvih susjeda.
Srpski političari Vojsku RS doživljavaju kao narodno – oslobodilačku vojsku. Milorad Dodik je danas bio pun hvale prema Vojsci Republike Srpske. “VRS se u svojim operacijama vodila vojničkom čašÄ‡u i odvažnošÄ‡u“. Ne iznenaÄ‘uje što Milorad Dodik danas hvali Vojsku Republike Srpske. Kao zastupnik ratne Narodne skupštine Republike Srpske Milorad Dodik je bio aktivni učesnik zločinačke misije Vojske Republike Srpske, presuÄ‘ene za genocid na najvećim pravnim autoritetima u svijetu i označenom kao agresorska vojska od strane najrespektabilnijih naučno istraživačkih i akademskih ustanova u svijetu.
Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Vijesti: