Vijesti

Ovaj anticivilizacijski, dehumanizirajući potez Đokovića se tiče svih aktvista i boraca za ljudska prava, slobode, istinu i pravdu.

Ovaj anticivilizacijski, dehumanizirajući potez Đokovića se tiče svih aktvista i  boraca za ljudska prava, slobode, istinu i pravdu.
  Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, dobio je prije desetak dana rakiju iz Srbije "Draža", u luksuznoj kutiji na kojoj je i slika četničkog voÄ‘e Dragoljuba Draže Mihailovića i natpis "Proizvedena u čast i slavu ravnogorskim junacima". Đokoviću je u Beogradu poklon uručio vlasnik firme koja proizvodi ovu rakiju.
Osvajanje slobode, istine i pravde ne podrazumjeva stajanje i zastajanje. Dokaz za to je neljudski potez Đokovića. Dug je i mukotrpan put osvješÄ‡ivanja besvjesnih. BiH je pokrivena suzama porodica koji oplakuju svoje najmilije. BiH još traži pravi trenutak i izazov za hrabost priznavanja i kažnjavanja zločina. Zaborav, negiranje i poricanje jednako je genocid, a potiskivanje i odbacivanje zločina ukida i omalavažava dostojanstvo svih. BiH očekuje onaj ljudski korak da se ponovo obnovi ljepota bosanskohercegovačke ideje, srušena od ljudi bez časti. Tu nema mjesta za Đokovića. Dok se ne ispoštuje pravedna borba žrtava nema pomirenja i sretnije zajedničke budućnosti svih graÄ‘ana BiH.
IGK

Vijesti: