Vijesti

NASTAVLJAJU SE NAPADI NA INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA

NASTAVLJAJU SE NAPADI NA INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA
Ova puta u napadima na IGK pored plačenih lobista učestvuju i Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Sanja Vulić.
Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) od samog osnivanja predmet napada od strane negatora genocida, plaćenih lobista - falsifikatora sudskih, naučnih i historijskih činjenica o agresiji i genocida u BiH, glorifikatora ratnih zločina i ratnih zločinaca.
Napadi su posebno eskalirali poslije uspješne akcije oko zabrane negiranja genocida u Srebrenici na najvažnijim socijalnim mrežama, te krivičnim prijavama protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović za negiranje genocida i države bosne i hercegovine.
Svakodnevni napadi na IGK su još jedan od dokaza da agresija na BIh nije nikada stala, iako je rat završio, protagonisti zločinačke ideje “Velike Srbije”, nikada nisu stali sa ostvarenjem svog cilja, samo ovog puta koristeći druga sredstva, ÄŒetnički zločinci i njihovi sljedbenici pokušavaju spriječiti širenje i iznošenje istine o njihovim zločinima ne prezajući ni od čega u svojim namjerama.

Svi oni koji misle da će prijetnje zaustaviti IGK kao i sve ostale organizacije i institucije koje se bore za istraživanje zločina, genocida počinjenih od strane pripadnika, postovatelja zločinačke ideje “Velike Srbije”, sponzorisanih od samog političkog vrha agresorske Srbije i Crne Gore, kao i genocidne tvorevine Republike Srpske, grdno se varaju. Šta više nam još više ulijevaju snagu da se borimo sa još većim intenzitetom u širenju istine i traženju pravde.

Istina i pravda su sastavni i najbitniji dio budućnosti bolje BiH i svih njenih građana i naroda. Motiv borbe Instituta za istinu i pravdu nije mržnja protiv drugog i drugačijeg, nego oslobađanje žrtve od straha pomoću kulture sjećanja, a u ime bolje budućnosti. Jer, oslobađanje žrtve od straha pomoću kulture sjećanja je ljudsko i Božje pravo koje traži kaznu zločincima, a dobrim ljudima trasiranje puta kao boljem, sretnijem, humanijem životu.

IGK

Vijesti: