Vijesti

Saopćenje povodom novog diplomatskog skandala, grčki ambasador s Miloradom Dodikom bez državne zastave Bosne i Hercegovine.

10. 02. 2022.
Saopćenje povodom novog diplomatskog skandala, grčki ambasador s Miloradom Dodikom bez državne zastave Bosne i Hercegovine.
 
Ne može se više mirno posmatrati skandalozno, kontinuirano ponižavanja države BiH. 
 
Ako ne poštuješ svoju državu Milirade Dodiku napusti Predsjedništvo BiH i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš. 
 
Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine treba proglasiti personom non grata, a na konsultacije povući bosanskohercegovačke ambasadore iz zemalja koje ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine. 
 
Na bahato neprijatelsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren naćin. 
 
Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeÄ‘anje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i gražana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme. 
 
Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i meÄ‘unarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odma početi izvršavati bosanskohercegovačka koalicija u matici i dijaspori, ne oslanjajući se na inertnu meÄ‘unarodnu zajednicu. 
 
Emir Ramić
Institut za istraživanje genocida Kanada

Vijesti: