Vijesti

Primjer kako se diplomata treba odnosti prema svojih državi koju zastupa.

Primjer kako se diplomata treba odnosti prema svojih državi koju zastupa.
U uslovima kada 18 antibosanskih ambasadora BiH imenovanih od Milorada Dodika, ponižavaju vlastitu državu negiranjem državnog blagdana Dana nezavisnosti, nadu u mogućnost istinske državne diplomatije i istinske diplomatske odbrane i jačanja državnih, bosanskohercegovačkih interesa nam daje ambasador BiH u UN Sven Alkalaj.
BiH je bila jedan od supredlagača Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN kojom se od Rusije zahtjevalo da odmah prekine agresiju na Ukrajinu i povuće svoje trupe, na što je Rusija stavila veto.
Ambasador BiH u UN čuva obraz Bosne i Hercegovine. Uvjerio sam se u to prilikom susreta sa njim u ÄŒikagu i Torontu. Sven Alkalaj ne dopušta da ponosna i prkosna BiH bude na pogrešnoj strani povijesti. Svojim znalačkim diplomatskim radom on nas sviju stavlja na onu civilizacijsku, dobru stranu povijesti, što su mnogi prepoznali u ÄŒikagu i Torontu kada je zajedno sa predsjedavajučim Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem gostovao u navedenim gradovima.
18 antibosanskih ambasadora jasna poruka, ugledajte se na ambasadora Svena Alkalaja i njego odnos prema državi koju tako dobro zastupa.
/E.R./

Vijesti: