Vijesti

BIC Hamilton obilježio i ove godine Međunarodni dan bijelih traka.

BIC Hamilton obilježio i ove godine MeÄ‘unarodni dan bijelih traka. 
Istina o prijedorskim bijelim trakama, istina o ubijenoj prijedorskoj djeci i istina o ubijenim prijedorskim civilima čuva se od zaborava, trideset godina poslije naredbe o oznacavanju prijedorskih Bosnjaka za odstrel. 
Zajedno za pravdu za ubijenu djecu Prijedora. Zajedno za pravdu za žrtve genocida u Prijedoru. Zajedno za dostojanstveno komemorisanje 31. maja i 20. jula - datuma koji simbolišu genocid u Prijedoru. Zajedno za dostojanstveno i humano obilježavanje stratišta žrtava genocida u Prijedoru. Ne postoji ništa na ovom svijetu što bi moglo izliječiti naše rane. Iz BIC Hamilton šaljemo poziv za mir i otvoreno i odlučno dižemo svoj glas protiv svakog bezumlja koji ima za cilj da ubija nevinu djecu. Od istine i pravde nikada nećemo odustati.
Iz BIC Hamilton saljemo poruku da sa ponosom nosimo bijele trake i tako svjedocimo da prezivjele zrtve nisu same, da se njihov glas čuje u Hamiltonu i Kanadi, u Vladi i Parlamentu Kanade. Prijedorske bijele trake, simbol zločina počinjenog u Prijedoru su odavno prepoznate u Hamiltonu i Kanadi. Danas više nikome u Hamiltonu i Kanadi ne morate objašnjavati šta je počinjeno u Prijedoru, javnost se sve više upoznaje s tim. Jer djeca nasa to znaju.

Vijesti: