Vijesti

FAÅ ISTIÄŒKI ÄŒIN U MOSTARU:

FAŠISTIÄŒKI ÄŒIN U MOSTARU: 
Partizansko spomen groblje potpuno uništeno, razbijeno svih 700 ploča. Radi jednom od najvećih antifašističkih spomenika u BiH i bivšoj Jugoslaviji. To je fašistički ispad koji šalje snažnu poruku da fašističke ideje još žive u BiH.To je udar na civilizacijske vrijednosti, to je udar na suživot u BiH.
 Taj spomenik se nalazi samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj živi Dragan ÄŒović, koji je kreator takvog ambijenta u kome se dešavaju takvi excesi.
DogaÄ‘aji kontinuiranog uništavanja nacionalnog spomenika BiH i Mostara je jedna je od najvećih mrlja koje se stavljaju na Mostar. Grad Mostar mora u što skorijem vremenu obnoviti svaku od uništenih spomen ploča i učiniti što je potrebno da iz svoje nadležnosti spriječi ovakve dogaÄ‘aje.
Institut za istraživanje genocida Kanada oštro osuÄ‘uje uništavanje Partizanskog groblja u Mostaru, nacionalnog spomenika BiH, koji  je simbol pobjede nad fašističkim idejama. Tražimo brzu reakciju vlasti i pozivamo nadležne da ovo istraže i privedu odgovorne pravdi.

Vijesti: