Vijesti

U VEZI PREDSTOJEĆIH IZBORA U SAD I KANADI

 

U VEZI PREDSTOJEĆIH IZBORA U SAD I KANADI

 

KBSA poziva američke i kanadske Bošnjake da glasaju na izborima ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Kanadi i tako pokažu:

o važnost i nacionalno-političko-demokratsku zrelost američke i kanadske bošnjačke zajednice;
o zainteresiranost za aktivno učešÄ‡e u američkom i kanadskom političkom i demokratskom procesu;
o spremnost američke i kanadske bošnjačke zajednice da utiče na rezultate izbora u SAD i Kanadi

Bošnjačka zajednica u SAD i Kanadi je značajan dio američkog i kanadskog političkog prostora. Bosna i Hercegovina (BiH) kao suverena država i Bošnjaci kao suveren narod zaslužuju vlastito mjesto u američkoj i kanadskoj politici. Američki i kanadski izbori su prilika za Bošnjake da se predstave kao politički motivirani, informirani i aktivni politički faktor na političkoj sceni SAD i Kanade. Glasovi sjevernoameričkih Bošnjaka na izborima u SAD i Kanadi mogu biti presudni za promjenu političkog kursa SAD i Kanade prema procesu jačanja države BiH.

Američki i kanadski izbori su takoÄ‘er i prilika da Bošnjaci naÄ‘u političkog partnera koji dijeli viziju napredne, multietničke, multikulturne, multireligijske, otvorene, slobodne, jedinstvene, demokratske i prosperitetne države BiH.

Izlaskom na američke i kanadske izbore sjevernoamerički Bošnjaci utiču na bošnjačku budućnost u SAD i Kanadi i na odnos navedenih zemalja prema BiH.

KBSA poručuje sjevernoameričkim Bošnjacima:

o Glasajte na predstojećim izborima u SAD i Kanadi.

o Pokažite zrelost bošnjačke zajednice za učešÄ‡e u političkom i demokratskom procesu.

o Utičite na bolju američku i kanadsku, ali i bošnjačku i bosanskohercegovačku budućnost.

Pri glasanju uzmite u obzir koji kandidat će podržati jedinstvenu, slobodnu, demokratsku, i ekonomski jaku državu BiH, te njezin put u NATO i Europsku Uniju.

 

Vijesti: