Vijesti

Istina je samo jedna

Drugog maja 1992. godine na Sarjevo, Republiku Bosnu i Hercegovine i njene graÄ‘ane je izvrešen vojni i državni udar. Bivša JNA i srpske paravojne formacije napale su Sarajevo kako bi ovladale zgradom državnog Predsjedništva i eliminirale rukovodstvo Republike Bosne i Hercegovine. Tog dana je odbranjen glavni grad i nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine.  2. maja 1992. godine nije voÄ‘ena bitka samo za Sarajevo, već i za cijelu Bosnu I Hercegovinu.  Cilj vojnog i državnog udara je bio da se uništi hiljadugodišnja državna tradicija i suverenitet meÄ‘unarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine u cilju stvaranja fašističke velike Srbije.

Na žalost projekat velike Srbije i srpski fašizam još nisu pobjeÄ‘eni, oni su samo modifikovani i egzistiraju u obliku paradžave Republike srpske. Nemoralna i podjeljena meÄ‘unarodna zajednica je zaustavila rat u Bosni i Hercegovini legalizujući rezultate agresije i genocida.

 

Bosanci i Hercegovci, posebno Bošnjaci su izgubili kontinuitet pamćenja. Oni nemaju državnu viziju. Za to vrijeme Srbija nameće svoju interpretaciju istine koju meÄ‘unarodna zajednica sve više prihvata.

 

U agresiji i genocidu Republiku Bosnu i Hercegovinu su čuvali patriote. U Dejtonskom miru Republiku Bosnu i Hercegovinu uništavaju iznutra.

Vijesti: